O nama

Saznajte više o nama

Krakom

Vodoopskrba i odvodnja

Distribucija vode kao prva komunalna djelatnost, ima stogodišnju tradiciju, pa tako postoji dokument star 83 godine: Štatut za uporabu vode iz općinskog vodovoda u Krapini. Građani Krapine nastojali su već krajem 19.st. da njihove kulturne i higijenske prilike ne zaostaju, što je uvjetovalo izgradnji vodovodne mreže i kanalizacije. U Krapini se značajnije krenulo s izgradnjom komunalnih sadržaja nakon 1967.g. Započeti su radovi na vodovodu i kanalizaciji za naselja: Podgora, Bregovita, Južna zona, Ulica Zrinski i Frankopana…

Danas vodoopskrbni sustav Krakom – vodoopskrbe i odvodnje vodom opskrbljuje Grad Krapinu i susjedne općine (Đurmanec, Jesenje, Radoboj i Petrovsko).

Prije otprilike 30 godina pokrenute su aktivnosti za izgradnju gradskog kolektora s lijeve strane Krapinčice kako se u nju ne bi slijevala sva gradska kanalizacija. Budući da se na spomenuti kolektor nije spajala sekundarna mreža, na tom dijelu kanalizacije otpadne vode su i dalje odlazile u Krapinčicu.

U razdoblju od 2002. do 2004. godine Krakom d.o.o. je pristupio gradnji kolektora s desne strane Krapinčice, na kojeg je spajana sekundarna kanalizacija pojedinih dijelova grada s desne strane Krapinčice gdje je to bilo moguće (naselje Bobovje, ZTC, FINA, Autobusni kolodvor, kao i naselja Šabac i Bregovita). Ukapanje cijevi kolektora na dubinu od 5,5 metara u ulici Hrvatskih branitelja bio je i više nego zahtjevan posao-obavljen tijekom 2005. godine od strane Krakoma.

Početkom 2006. godine ugradnjom cijevi za oborinsku vodu započeli su radovi na izgradnji 850 metara ceste kroz gospodarsku zonu Krapina Nova-zapad.

Očitanje vodomjera

Krakom – vodoopskrba i odvodnja d.o.o. Krapina, Gajeva 20
OIB: 18850488440
Tel: 049/382-705
E-mail: vodomjer@kvio.hr

Skip to content